Coșul meu
Coșul de cumparături e gol.
Mustoasa de Maderat 2018

Soi: Mustoasă de Măderat

An recoltă: 2018

Apelație: DOC Miniș-Măderat

Volum alcool: 13,5 %

Clasificare: sec

Zahăr rezidual0,59 g/l

Proces producție: Așa cum spune tradiția din Măderat, strugurii au fost culeși după prima brumă, în 16 octombrie, și au fost lăsați în lădițe la uscat timp de o lună. În această perioadă, boabele de struguri și-au continuat maturarea. După perioada de uscare, mustul a macerat pe tescovină timp de 72 de ore și apoi a fermentat în tancuri de inox. Maturarea s-a făcut în butoi de stejar de 1000 litri timp de 10 luni.

Note de degustare:

Culoarea este galben-auriu. Olfactiv predomină mierea, caisele și piersicile galbene, completate de note de vanilie și flori de câmp. Gustul mineral, intens, este la rândul său completat de o aciditate generoasă. Postgustul este lung și puternic cu note de vanilie, miere, citrice și ierburi aromatice.

Recomandări culinare: 

Brânzeturi maturate cu arome fructate și florale, preparate pe bază de carne albă și pește.

Temperatură de servire: 10-12° C

Suiram 2018

Soiuri: Merlot 40%, Fetească Neagră 40%, Cabernet Sauvignon 20%

An recoltă: 2018

Apelație: DOC Miniș-Măderat

Volum alcool: 15 %

Clasificare: sec

Zahăr rezidual6,16 g/l

Proces producție: Strugurii au fost culeși în perioade diferite, vinificați separat și cupajati la finalul fermentației alcoolice. Au stat la maturat în butoaie de stejar de 500 de litri timp de 24 luni.

Note de degustare:

Olfactiv, se remarcă în principal notele de mure, cireșe coapte, urmând ca apoi să recunoaștem inclusiv parfum de piele sau lemn de stejar. 

Gustul lung, puternic, plin este bine definit de un bun echilibru între taninurile bine integrate, moi și aciditatea suculentă, de cireșe coapte.  

În postgust, regăsim note de piper negru, ierburi balsamice, gem de fructe de pădure.

Recomandări culinare: carne la grătar, preparate pe bază de carne de vită și vânat, brânzeturi maturate tari.

Temperatură de servire: 16-18° C

Vin 40.48

Proces productie : Strugurii au fost culesi in luna septembrie si au fost lăsați în lădițe la uscat timp de 3 luni dupa o metoda traditionala de uscat strugurii din zona Minis-Maderat.

În această perioadă, boabele și-au continuat maturarea. 

Fermentatia a avut loc 2 luni pe boabe intr-un rezervor din inox , dupa aceasta perioada , vinul ravac a fost mutat intr-un butoi de stejar de 1000 de litri unde a continuat fermentarea . 

Maturarea a avut loc in butoi de stejar frantuzesc cu capacitate de 1000 de litri , timp de 3 ani . 

Note de degustare : Culoarea este un rosu inchis . Olfactiv se regasesc cirese negre , prune uscate , fructe de padure negre , cafea , condiment dulci , piele . 

Gustul rotund si catifelat se impleteste perfect cu un post gust lung si puternic cu note de tabac si ciocolata.

Aciditate -6,8

Rest de zahăr -4,8

Alcool - 15%

An recolta 2017


Culoare: Rosu